Handfasting

De handfasting ceremonie is een prachtige oude traditie van het symbolisch samenbinden van jullie handen met linten om je liefde en vriendschap voor elkaar te vieren.

Deze vrolijke, van oorsprong Keltische, handfasting ceremonie is meestal onderdeel van een huwelijk of als jullie alleen een ceremoniële verbintenis willen, maar kan ook worden gedaan bij de vernieuwing van geloften, verlovings ceremonie of een andere gelegenheid wanneer je jullie relatie wilt vieren.
Ook voor vriendinnen en/of vrienden die een mooie verbinding willen hebben is handfasting mogelijk.

Hoe werkt een handfasting ceremonie?
Tijdens de handfasting ceremonie is er een uitwisseling van de geloften en het verbinden van de handen met linten.
Jullie handen worden tijdens de ceremonie aan elkaar verbonden en na het uitspreken van de geloften weer los gemaakt.
De geloften kunnen een paar woorden zijn, een gedicht, lied of een langere gelofte.

Jullie hartslag samengesmolten
Het vastbinden van de handen symboliseert het samenkomen als paar en bekrachtigt op mooie wijze de liefde voor elkaar.
Wanneer je elkaars hand vast hebt dan liggen jullie polsen op elkaar, dit staat symbool voor een gedeelde hartslag, jullie harten die dicht bij elkaar kloppen en in verbinding zijn.
Jullie harten samengesmolten...

Het losmaken van de handen staat symbool voor het samenblijven uit eigen vrije wil.

Handfastings worden vaak buiten in een cirkel uitgevoerd, maar kan plaats vinden waar en hoe je maar wilt.
Handvasten werd niet alleen beoefend door de Kelten maar ook door vroege Christenen, en het kan op vele manieren worden uitgevoerd zoals een prachtige ceremonie waarbij de natuur betrokken wordt.

Natuurceremonie
Hebben jullie de wens om de natuur bewust te betrekken bij de handfasting ceremonie dan kun je denken aan een natuurceremonie met een buitenlocatie in het bos, tuin, weiland, park, strand of heide.
De symboliek van de vier windrichtingen en de elementen lucht, vuur, water en aarde en alles wat jullie connectie met de natuur symboliseert - dit kan een krachtige en verdiepende manier zijn om jullie verbondenheid met elkaar en moeder aarde te vieren.

Als je wilt dat enkele van de belangrijke mensen in jullie leven een speciale rol spelen in de handfasting ceremonie, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn en wat goed voelt voor jullie en ook voor diegene(n) die een bijdrage zal hebben in de ceremonie.

Handfasting én trouwen
Als BABS kan ik de handfasting ceremonie wettelijk maken door tijdens de ceremonie alle verplichte onderdelen voor een huwelijksvoltrekking uit te voeren, handfasting én trouwen.
Je kunt ook eerst voor de wet gaan trouwen bij de gemeente, al dan niet gratis, en dan de handfasting tijdens een prachtige ceremonie houden.

Mocht je deze manier van verbintenis aanspreken dan kan ik je de verschillende manieren laten weten die mogelijk zijn en die bij jullie passen.

Wat jullie ook aanspreekt in deze aloude ceremonie, ik zal er alles aan doen om er een mooi, vreugdevol en betekenisvol feest van te maken voor jullie en alle aanwezigen.

Trouwen

 


Met een wettelijk huwelijk in liefde verbinden

Herbelofte

 


Vier de liefde en het leven met vernieuwde geloften

Plan van aanpak

 

Hoe het in z'n werk gaat

Stel een vraag of maak een vrijblijvend kennismakingsgesprek:
06-20620930 of contact@desireeovereem.nl